Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Kerstbuche met nougat en chocolade
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Kerstbuche met nougat en chocolade

« 

Geen feestdiner zonder chocolade. In dit dessert wisselen we krokant met smeuïg, bitter en zoet af.

 » 
Type

Dessert - nagerecht - patisserie - feestgerecht - taart - nougat - chocolade

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 3 uur op voorhand
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

4 personen


100 gr pure chocolade
35 gr gedroogde rozijnen
1 dl rum
2 eieren
85 gr boter
30 gr noten
20 gr pijnboompitten
15 gr gepelde hazelnoten
15 gr fijne kristalsuiker


Crème met honing


35 cl melk
3 eierdooiers
25 gr poedersuiker
2 eetlepels bloemenhoning
15 cl scheproom
1 mespuntje zout

Bereiding

  • Week de rozijnen in de rum.
  • Grill even de noten, pijnboompitten en hazelnoten in een pan zonder vetstof.
  • Hak ze dan in stukjes.
  • Snij de boter in stukjes.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
  • Meng er geleidelijk de boter onder, dan één voor één de eierdooiers, de noten en uitgelekte rozijnen. Blijf roeren.
  • Klop de eiwitten met een heel klein beetje zout stijf. Voeg er geleidelijk de poedersuiker aan toe.
  • Meng geleidelijk de eiwitten onder de chocolade met een spatel.
  • Leg vershoudfolie in de cakevorm en giet er de chocolade-noten vulling in.
  • Zet dit 3 uur in de diepvries.
  • Breng melk aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker op en meng er de melk onder. Zet dit op een zacht vuur en blijf roeren totdat je een crème hebt die aan de spatel blijft plakken.Laat de crème een beetje afkoelen en voeg er dan de honing aan toe.
  • Als de crème is afgekoeld, klop je de room stijf en meng je ze onder de crème.
  • Haal de cakevorm uit de diepvries en zet ze in de koelkast aan het begin van de maaltijd.
  • Ontvorm de cakevorm en snij de nougat in schijven met de hulp van een mes, verwarmd in warm water.
  • Serveer de nougat op individuele borden en giet er de crème met honing rond.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page