Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Kalkoen met abrikozen en rozijnen
 
01.01.2003 -gevogelte-kalkoen

Kalkoen met abrikozen en rozijnen

« 

Gevulde kalkoen, een klassieker voor de feestdagen maar net iets origineler.

 » 
Type

hoofdgerecht - feestgerecht - gevogelte - kalkoen - abrikozen  - amandelen - rozijnen - appelen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 35 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


1 kalkoen van ongeveer 1,8 kg
12 gedroogde abrikozen
75 gr amandelpoeder
75 gr gedroogde rozijnen
1 petit-suisse kaasje
1 likeurglas armagnac
4 appelen (reinette)

een klein blikje abrikozen in siroop

50 gr hele amandelen

50 gr rozijnen

peper en zout


Bereiding

  • Week de gedroogde abrikozen en rozijnen in lauw water.
  • Was de appelen en hol ze uit.
  • Verwarm de oven op 200°.

 

  • Meng de lever, de uitgelekte abrikozen en rozijnen, het amandelpoeder en een
  • petit-suisse kaasje dooreen.
  • Vul de kalkoen met deze mengeling. Naai de kalkoen dicht.
  • Wrijf de kalkoen in met peper en zout en prik er af en toe  in om er het vet te laten uitlopen.
  • Leg de dichtgebonden kalkoen op de grill van de ove met een bakplaat eronder om het vet op te vangen. Braad de kalkoen gedurende 2 uur en overgiet ze regelmatig met het braadvet zodat ze niet uitdroogt.
  • Haal de kalkoen uit de oven en laat ze 15 minuten rusten onder een aliminiumfolie.
  • Leg nu de appelen gedurende 15 minuten in de oven.
  • Giet het braadvet in een pan. Deglaceer de bakplaat met armagnac en giet dit dan ook in de pan met het braadvet.
  • Laat de abrikozen op siroop uitlekken en snij ze in stukjes.
  • Voeg deze abrikozen, de rozijnen en volledige amandelen aan de saus toe. Laat de saus enkele minuten opwarmen.
  • Haal de appelen uit de oven. Vul elke appel met de saus.
  • Snij de kalkoen in stukken.
  • Schik de stukken kalkoen op een verwarmde schotel en leg er de gevulde appelen rond.


Suggesties

Je kan voor deze bereiding ook gans gebruiken.

Als bijschotel kan je boulgour of griesmeel serveren.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page