Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Sint Jakobsschelpen met oestersaus
 
01.01.2003 -voorgerecht-sint jakobsschelp

Sint Jakobsschelpen met oestersaus

« 

Er zijn zoveel mogelijkheden met Jakobsschelpen, dit is er dus ééntje van.

Koop ze zo mogelijk vers, het verschil met diepgevroren is onwaarschijnlijk groot, enig nadeel : je kan ze niet het hele jaar door kopen.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - zeevruchten - schelpen - Sint Jakobsschelpen - oestersaus

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:


16 verse Sint Jakobsvruchten
200 gr boter
1 wortel
2 tenen look
2 eetlepels oestersaus
12 takjes bieslook
Peper en zout

Bereiding

  • Pel de look en snipper ze fijn.
  • Snij de bieslook in stukjes van 1/2 cm.
  • Schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes. Je kan ze ook raspen als je dat wil.

Bereiding van de oestersaus:

  • Smelt boter in een pan op een zacht vuur.
  • Voeg er de look, wortel en oestersaus aan toe.
  • Laat dit 5 à 6 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  • Voeg er de bieslook aan toe en laat dit nog 1 minuutjes op het vuur staan.

Bereiding van Jakobsschelpen:

  • Haal de Jakobsvruchten 1 uur vòòr het bereiden uit de koelkast.
  • Verwarm een beetje olie in een hete pan.
  • Bak er de Jakobsvruchten in gedurende max 1 minuut. 30 seconden per zijde, net genoeg tijd om ze heel licht, goudbruin te bakken.
  • Verdeel de Jakobsvruchten over 4 verwarmde borden. Giet wat saus op 't bord errond en serveer onmiddellijk.

Suggesties

De bieslook kan je vervangen door jonge ajuintjes.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page