Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom
 
01.01.2003 -voorgerecht-sint jakobsvruchten

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met venusschelpen en kardemom

« 

Een zeer geraffineerd aperitiefhapje met 2 overheerlijke schelpen en een zeer geparfumeerd kruid. Het is verbazend hoe de kardemom goed inspeelt op de subtiele smaak van Sint Jakobsvruchten en venusschelpen.

 » 
Type

voorgerecht - aperitief - feestgerecht - zeevruchten - schelpdieren - Sint Jakobsschelpen - venusschelpen - kardemom

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 25 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 Sint Jakobsvruchten zonder koraal
800 gr venusschelpen (met schelp)
30 cl witte wijn

2 kardemomzaaddozen

8 cl room

4 takjes dille
olie
peper en zout

Bereiding

  • Splits de kardemomzaaddozen open en verwijder de zwarte zaadjes.
  • Hak de look en dille fijn.
  • Breng de witte wijn met de look aan de kook op een hoog vuur. Gooi er dan de venusschelpen bij en zet een deksel op de pot. Na 2 minuten zullen de schelpen zih openen. Zodra dit gebeurt verwijder je de pot van het vuur.
  • Giet de venusschelpen af en recupereer het kookvocht !
  • Ontschelp de venusschelpen.
  • Giet het kookvocht terug in een pot op een gemiddeld vuur.
  • Voeg er de kardemomzaadjes aan toe en laat de saus voor de helft verdampen.
  • Giet er dan de room bij en laat opnieuw de helft verdampen.
  • Voeg er de dille, peper en zout en tenslotte het vlees van de venusschelpen an toe.
  • Laat dit op een laag vuur warmen tot op het moment van opdienen.
  • Zet een pan op een hoog vuur. Besmeer de Sint Jakobsschelpen een olie die goed de warmte verdragt, zoals sesam-of druivenpitolie.
  • Als de pan goed heet is leg je er de Sint Jakobsvruchten in gedurende 1 minuut per zijde.

Presentatie :

  • Leg 1 schelp op elk van de 4 verwarmde borden. Leg 1 Sint Jakobsvruchtin elke schelp. Druppel er de saus met de venusschelpen over en versier met wat dille.
  • Onmiddellijk opdienen.


Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page