Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Verse eendenlever met floc de Cascogne
 
01.01.2003 -voorgerecht-foie gras

Verse eendenlever met floc de Cascogne

« 

Dit recept is van André Daguin, chef in Auch, een stadje in het hart van de Cascogne-streek.

Een streek in zuid-west Frankrijk, aan de Atlantische oceaan, gezegend met veel heerlijke produkten.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - foie gras - ganzenlever - floc de Gascogne - Armagnac
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 50 min – uitlekken : 3 u – kooktijd : 30 min
Oorsprong Frankrijk - Gascogne
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


voor 4 personen :


1 rauwe foie gras van ongeveer 600 gr : eenden- of ganzenlever
2 rapen (of 4 jonge raapjes)
2 stukken prei
2 wortelen
2 takken selder
20 cl fond van gevogelte
10 cl floc de Gascogne
5 cl Armagnac
grof zeezout
zwarte peper

Bereiding

  • Als de lever nog niet gekuisd werd. Verwijder je eerst het vlies rond de lever zonder in de lever te snijden. Met een scherp mes snij je er de gal, grote aders en bovenliggende zenuwen uit. Zorg ervoor dat de lever niet uiteenvalt, probeer dus niet elk adertje of zenuw te verwijderen. Leg de lever in een kom met ijskoud, gezouten water gedurende 3 uur op kamertemperatuur.
  • Was,schil en snij in julienne (fijne staafjes) de wortelen, rapen, prei en selder.
  • Kook al deze groentjes gedurende 2 à 3 minuten in licht gezouten kokend water.
  • Laat de groenten daarna goed uitlekken.
  • Verwarm de oven op 240°.
  • Leg de groenten in een ovenschotel en kruid ze met peper en zout.
  • Leg er de uitgelekte lever bovenop. Giet er de floc en armagnac over.Kruid opnieuw met peper en zout.
  • Zet de schotel 20 minuten in de oven.
  • Na 20 minuten giet je er de fond bij en draai je de lever om in de schotel.
  • Zet de schotel opnieuw in de oven gedurende 10 minuten.
  • Haal de schotel uit de oven. Schep de lever en de groenten uit deze schotel en zorg ervoor dat je het braadvocht in de schotel laat.
  • Leg de uitgelekte groenten en lever in een andere schotel waarmee je zal opdienen.
  • Zet deze schotel in de oven aan 100° in afwachting van de afwerking van de saus.
  • Giet het braadvocht uit de eerste schotel in een pannetje op een heet vuur.
  • Laat dit, al roerend inkoken totdat de saus aangedikt is.
  • Haal de schotel uit de oven en giet er de saus over.

Suggesties

Een lauwe appelcompote of een kweeperengelei als bijschotel.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page