Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 17 augustus 2018  
Onthaal > recepten Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten
 
01.01.2003 -foie gras- truffel

Stoofschotel van eendenlever, truffel en nieuwe groenten

« 

Dit is een snel klaar stoofschotel, simpel en toch bijzonder genoeg voor een feestmaal. Foie gras, truffel met nieuwe, frisse groentjes.

 » 
Type

hoofdschotel - stoofschotel - feestgerecht - eendenlever - ganzenlever - foie gras - truffel - asperges - nieuwe groenten

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 45 min - kooktijd 45 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen

1 rauwe eenden- of ganzenlever ( foie gras)
20 cl truffeljus
1 truffel in fijne schijfjes gesneden
1 teentje verse look in fijne schijfjes gesneden
grof zeezout
witte peper
8 kleine, nieuwe worteltjes met groen
4 kleine raapjes
4 nieuwe ajuinen
4 stukken prei
8 asperges
8 kleine aardappels
10 gr licht gezouten boter

Marinade

8 gr zout
2 gr witte peper
1/2 koffielepel suiker
4 kruiden : peper, nootmuskaat, kaneel,kruidnagel
1 pointe foelie
2 cl rode porto
1 cl armagnac
1 cl sherry

Bereiding

de dag voordien :

  • Als de lever nog niet werd schoongemaakt. Verwijder eerst het vlies rond de lever zonder in de lever te snijden. Met een scherp mes snij je er de gal, grote aders en bovenliggende zenuwen uit. Zorg ervoor dat de lever niet uiteenvalt, probeer dus niet elk adertje of zenuw te verwijderen.
  • Leg de lever gedurende 3 uur in een kom gevuld met zeer koud, gezouten water.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. Voeg er 6 cl truffeljus en de schijfjes look aan toe.
  • Bestrijk de lever met deze marinade, wikkel hem dan in warmtebestendige plastiekfolie en laat de lever de hele nacht marineren in de koelkast.

de dag zelf :

  • Haal de lever uit de koelkast en leg hem,nog steeds ingewikkeld in folie, in een gietijzeren stoofpot. Stoom de lever gedurende 20 minuten.
  • Voeg er de groenten aan toe en laat dit alles nog 5 minuten stomen.
  • Haal de lever uit de pot.
  • Doof het vuur en laat de groenten in de pot met het deksel erop.
  • Open de folie en lepel er 1/4 van het braadjusuit en giet dit in een klein pannetje.
  • Doe er de rest van de truffeljus 14 cl en de schijfjes truffel bij. Laat dit op een zacht vuur opwarmen.
  • Snij de lever ondertussen in schijven en schik deze op een verwarmde schotel. Strooi er grof zout en peper over.
  • Leg de groenten rond de lever en leg er kleine stukjes licht gezouten boter op.
  • Serveer de saus apart in een sauskommetje.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page