Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Groene kool gevuld met eendenlever
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Groene kool gevuld met eendenlever

« 

Foie gras in een frisse groene mantel gehuld.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - foie gras - eendenlever - ganzenlever - groene kool

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 20 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:

1 rauwe foie gras( eenden- of ganzenlever ) van ongeveer 600 gr
4 grote bladen van groene kool
10 cl sojasaus
15 cl acaciahoning
15 cl wijnazijn
1 sjalot
4 cl Worcestersaus
olijfolie
grof zeezout en peper

Bereiding

  • Als de lever nog niet werd schoongemaakt. Verwijder dan eerst het vlies rond de lever zonder in de lever te snijden. Met een scherp mes snij je er de gal, grote aders en bovenliggende zenuwen uit. Zorg ervoor dat de lever niet uiteenvalt, probeer dus niet elk adertje of zenuw te verwijderen.
  • Pel en snij de sjalot fijn.
  • Breng water aan de kook en blancheer er de koolbladen in gedurende 1 minuut.
  • Haal ze uit 't kokend water en dompel ze onmiddellijk in een kom met koud water. Laat de bladen goed uitlekken op keukenpapier. Als de bladen droog zijn, wikkel je de lever in deze bladen en bind je dit pakje toe met keukentouw.
  • Stoom dit gedurende 15 minuten in stoomkoker.
  • Verwarm olijfolie in een pan op een hoog vuur.
  • Stoof er de sjalot in totdat ze glazig is. Deglaceer met wijnazijn, voeg er de honing, sojasaus en worcestersaus aan toe. Goed mengen en voor de helft laten inkoken totdat je een siroop hebt.
  • Kruid met peper en eventueel zout.
  • Snij de lever-kool in schijven.
  • Strooi wat grof zout en eventueel peper over de lever en besprenkel met een beetje saus.

Suggesties

In het restaurant "Coin des artistes" , 1050 Elsene (vlakbij het Flageyplein) heb ik een excellente bereiding van foie gras met choucroute geproefd. Origineel en zeer geslaagd.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page