Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Gebakken ganzenlever met druiven
 
01.01.2003 -voorgerecht - ganzenlever

Gebakken ganzenlever met druiven

« 

Gebakken ganzenlever is voor mij de lekkerste bereiding van dit produkt. Ganzen-en eendenlever gaan goed samen met vele produkten zoals peperkoek, rode vruchten, vijgen , boleet en zelfs met choucroute...

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - ganzenlever - eendenlever - druiven - muscat - foie gras
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 15 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

 

Bereiding

  • Pel de druiven en verwijder de pitten van 3/4 van de druiven.
  • Pers de resterende druiven uit.
  • Bestrooi een bord met bloem, grof zout en peper.
  • Wentel de schijven ganzenlever één voor één in dit bord en bewaar ze dan op   kamertemperatuur.
  • Verhit een pan zonder vetstoffen !! Het is belangrijk dat de pan zeer heet is.
  • Bak de ganzenlever 30 seconden aan elke zijde.
  • Leg de ganzenlever op absorberend keukenpapier en bewaar ze warm.
  • Verwijder het vet dat tijdens het bakken is vrijgekomen en deglaceer de pan met basilicumazijn en porto.
  • Laat dit 1 minuut inkoken en voeg er dan druivensap aan toe.
  • Als de saus met 1/4 is verdampt, voeg je de druiven toe en laat je de saus nog 2 minuten op het vuur staan.
  • Kruid met peper en zout.
  • Serveer de ganzenlever op verwarmde borden.
  • Giet de saus om de ganzenlever heen en leg ook enkele stukjes druif wildweg op het bord.
  • Strooi nu nog een beetje grof zout op de ganzenlever en dien op.

Suggesties

Als je de ganzenlever 30 seconden aan elke zijde bakt krijg je als resultaat goudbruin aan de buitenzijde en nog rose en smeuig binnenin.  Voor mij het lekkerste resultaat.

Je kan de lever iets langer bakken als je dat verkiest natuurlijk.

Het is belangrijk dat je een lever van zeer goede kwaliteit kiest, zoniet riskeer je dat de lever uiteenvalt en eindigt in een vette boel.

Vos Commentaires

commentaire 19 01 2010 - 22:01 par Valerie voor Canvas

Vanavond durft Gène Bervoets het aan om het gerecht 'Crème van jonge doperwten, escabèche van minichampignons en gemarineerde ganzenleve' van chef Gert De Mangeleer (bekend van restaurant Hertog Jan in Brugge) zelf klaar te maken. Dat doet hij samen met Wim Opbrouck voor het programma 'In de keuken' om 20.40 u op Canvas. Na afloop kan je het recept downloaden en zelf een poging wagen.

commentaire 22 12 2009 - 00:08 par nicole

Geachte, ik heb een vraag en misschien kunt u mij wegwijzen ?
waar kan ik nog na de feestdagen "verse eendenlever" kopen om te bakken in het Brusselse of de rand ? ikzelf woon in Meise.
Help me zo mogelijk aub want ik weet niet waar te bestellen.
alvast heel hartelijk dank voor uw info

commentaire 12 12 2008 - 18:20 par jokke

het is slecht

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page