Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes
 
01.01.2003 -voorgerecht -foie gras

Eendenlever met ajuintjes en gekonfijte radijsjes

« 

Gekonfijte rode radijsjes met een genereus geserveerde schijf foie gras : een goed begin voor een geslaagd dineetje.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - foie gras - ajuin - radijs
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 15 min – kooktijd : 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 2 personen :

200 gr rauwe eendenlever of ganzenlever
200 gr zachte boter
5 à 6 kleine ajuintjes
5 à 6 kleine radijsjes
grof zeezout
zwarte peper

Bereiding

  • Smelt de boter op een zacht vuur, verhoog de temperatuur dan even zodat de boter begint te pruttelen.
  • Doe er de in stukjes gesneden ajuinen en radijzen bij. Meng dit onder elkaar.
  • Zet het vuur terug op een lage stand en laat de ajuinen en radijzen gedurende 25 minuten zachtjes stoven. Vergeet niet regelmatig eens te roeren.
  • Verwijder de ajuinen en radijzen en laat ze uitlekken op absorberend keukenpapier.
  • Bak de lever 1 minuut per zijde in een hete pan.
  • Leg de lever op een verwarmd bord.
  • Strooi er de ajuinen en radijzen over.
  • Kruid met zout en peper.

Wijn

een witte Monbazillac
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page