Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Crème brûlée van eendenlever met cassonade
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Crème brûlée van eendenlever met cassonade

« 

Een flan van foie gras met een gekarameliseerd laagje bruine suiker en nootjes, geloof me dit is echt lekker.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - eendenlever -ganzenlever - foie gras- flan - cassonade
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 45 min - kooktijd 1 u - koelkast 1u30
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

150 gr rauwe eenden- of ganzenlever ( foie gras)
6 eierdooiers
50 cl room
30 gr boter
50 gr gedroogde en verkruimelde hazelnoten
1 koffielepel bruine suiker
zout
zwarte peper

gerei :

6 individuele ovenschoteltjes
een grote ovenschotel die als warmwaterbad kan dienen voor de 6 kleine schotels
elektrische staafmixer

Bereiding

  • Verwarm de oven op 160°.
  • Snij de lever in kleine stukjes en mix deze met de room met een staafmixer.
  • Als je een glade en homogene mousse hebt, mix je er geleidelijk aan de eierdooiers bij. Kruid met peper en zout.
  • Beboter individuele ovenschoteltjes en giet er de mousse in.
  • Zet de schoteltjes in een warmwaterbad (bain-marie). Zet dit bad in de oven gedurende 1 uur.
  • Haal de schoteltjes uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze gedurende      1 u 30 in de koelkast plaatst.
  • Meng de fijngestampte hazelnoten met de bruine suiker.
  • Zet de ovengrill aan.
  • Haal de schoteltjes uit de koelkast, strooi er de noten-suiker mix over.
  • Zet de schoteltjes onder de grill gedurende 30 seconden zodat de suiker karameliseerd is.
  • Onmiddellijk opdienen.

Suggesties

Serveer er een rucola salade met een vinaigrette met notenolie bij.

Indien dit nog niet gebeurde maak je eerst de lever schoon d.w.z.
verwijder het vlies rond de lever zonder in de lever te snijden. Met een scherp mes snij je er de gal, grote aders en bovenliggende zenuwen uit.Leg de lever gedurende 3 uur in een kom gevuld met zeer koud, gezouten water.

Vos Commentaires

commentaire 02 06 2011 - 14:35 par Paul

gedeelde door 6 dat dan keer 10

commentaire 17 12 2009 - 01:55 par lemmens NoŽlla

Prima recept. Hoe moet ik de ingrediŽnten berekenen voor 10 personen ?

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page