Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Brochette van eendenlever, kersen en kardemom
 
01.01.2003 -voorgerecht- foie gras

Brochette van eendenlever, kersen en kardemom

« 

Ben je op zoek naar een gemakkellijk en snel klaar voorgerecht dan is dit misschien wel iets voor jouw. Foie gras en kersen met het zeer aromatische kruid kardemom.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - foie gras - eendenlever - ganzenlever -kersen - kardemom
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 5 min - kooktijd 1 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 sneden rauwe foie gras ( eenden- of ganzenlever)
150 gr ontpitte kersen
1 koffielepel kardemom
2 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel rode porto
4 sneden brioche (brood)
fijn zout
zwarte peper

Bereiding

  • Haal de lever en kersen, 30 minuten voordat je met de bereiding begint uit de koelkast.
  • Snij de lever dan in blokjes van ongeveer 10 gr.
  • Kruid de blokjes helemaal met peper, zout, kardemom.
  • Maak brochetten waarbij je een kers afwisseld met een blokje lever,enz en eindig de spies met een kers.
  • Kruid de brochetten opnieuw met peper, zout en kardemom.
  • Toast het brood.
  • Bak de brochetten gedurende 1 minuut op een heet vuur. Draai ze regelmatig om zodat je gelijkmatig bakken.

Presentatie :

  • Leg de sneden brood met daarop de brochetten op een bord.
  • Deglaceer de pan waarin je de brochetten bakte met porto en balsamicoazijn.
  • Bedruppel de brochetten met deze saus.
  • Onmiddellijk opdienen.

Suggesties

Je kan deze schotel het hele jaar door bereiden en de kersen vervangen door andere seizoensvruchten zoals pruimen, pruimen gemarineerd in rode wijn, watermeloen of iets exotischer door mango's.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page