Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Gekruide eendenlever in de oven
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Gekruide eendenlever in de oven

« 

Het geheim van dit recept is de juiste keuze en dosering van de kruiden waar je de foie gras in wentelt.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - foie gras - kruiden
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 45 min – kooktijd : 20 min – koelkast : 5 u
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 rauwe eendenlever of ganzenlever (foie gras mi-cuit) van ongeveer 500 gr
1 koffielepel kaneel in poeder
1 koffielepel komijn in poeder
1 koffielepel gember in poeder
1 koffielepel ras-el-hanout (of harissa) in poeder
1 vanilleboon
fijn zout
zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220°.
  • Kruid de volledige lever met peper en zout.
  • Leg de lever op de grilplaat van de oven en een bakplaat eronder om de bakvetten te recupereren.
  • Laat de lever 10 minuten bakken.
  • Ondertussen, snij je de vanilleboon in de lengte in twee. Schraap de binnenkanten leeg met een mes.
  • Meng dit schraapsel met de rest van de kruiden.
  • Haal de lever uit de oven en laat de oven aanstaan.
  • Laat de lever wat afkoelen en strooi de kruidenmix over de volledige lever.
  • Plaats de lever terug in de oven gedurende nogmaals 10 minuten.
  • Haal de lever uit de oven en laat hem afkoelen tot op kamertemperatuur.
  • Leg hem dan gedurende 4 à 5 uur in de koelkast.
  • Schik wat rucola of bladselder op een bord.
  • Leg daarop de in schijven gesneden lever.
  • Besprenkel met notenolie en balsamicoazijn.

Suggesties

De klaargemaakte lever kan je 4 à 5 dagen in de koelkast bewaren.

Wijn

omwille van de kruiden verkiezen we een droge witte wijn vb Chablis bij deze foie gras

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page