Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Eendenlever met truffel en porto
 
01.01.2003 -voorgerecht-foie gras

Eendenlever met truffel en porto

« 

Kies een foie gras met een mooi lichtroze kleur. Haal je kristallen glazen en zilveren bestek boven. Koop een verse brioche bij uw bakker en 't feestmaal kan beginnen.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - foie gras- eendenlever - truffel  - porto

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 min - kooktijd : 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 rauwe eenden- of ganzenlever (foie gras)
2 truffels
2/3 liter bouillon van gevogelte
2 ou 3 kalfspoten (om de gelei te maken)
fijn zout
witte peper
1 glas cognac
1 glas porto
1 varkenscrépine (netvormig vlies dat men gebruikt om vlees in te wikkelen)

Bereiding

  • Verwarm zachtjes de bouillon met de kalfspoten erin.
  • Maak de lever schoon, verwijder de aders en zenuwen.
  • Pel de truffels.
  • Giet in een terrine 1 glas cognac, peper, zout en de truffelschil.
  • Leg de lever hierin, zet het deksel op de terrine en laat dit 3 uur marineren.
  • Wikkel de lever in de crépine en steek ze vast met tandenstokers of bind er een keukentouw rond.
  • Snij de truffels in stukjes en laat deze weken in de porto.
  • Gooi de truffelschil in de bouillon.
  • Hou de bouillon onder het kookpunt en kook de lever erin gedurende 15 minuten.
  • Na 15 minuten zet je het vuur uit en laat je de lever afkoelen in de bouillon.
  • Eens afgekoeld haal je lever uit de bouillon en zet je de bouillon in de koelkast zodat het vet komt bovendrijven.
  • Verwijder de crépine. Verwijder de stukjes truffel uit de porto.
  • Prik de truffelstukjes in de lever.
  • Verwijder het vet van de bouillon en de helft van de bouillon.
  • Controleer of de resterende bouillon gelatineachtig is, giet er de porto bij waarin de truffel heeft gelegen.
  • Borstel de gelei over de lever laat dit stollen en borstel opnieuw een laagje gelei over de lever. Herhaal dit totdat de lever een mooi blinkende geleimantel heeft.
  • Bewaar deze eendelever op een koele plaats (8°).
  • serveer de foie gras met de gelei.

Wijn

Porto « Estate Reserva Organico » Quinta do Infantado
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page