Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Pompoenensoep met een roomijs van foie gras
 
01.01.2003 -soep-pompoenen

Pompoenensoep met een roomijs van foie gras

« 

Een gewone pompoenensoep die buitengewoon wordt door het toevoegen van een bolletje ijs of basis van foie gras !

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - soep - pompoenen - eendenlever - foie gras

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding : 30 min – koelkast : min. 4 u – kooktijd : 20 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

1,5 kg pompoen
1 dikke aardappel (type bintje)
15 cl room
8 takjes bieslook
zout en zwarte peper

roomijs van foie gras :                                

80 gr foie gras in terrine

2 eierdooiers

30 cl volle melk
15 gr fijne kristalsuiker


gerei :

mixer of keukenrobot
sorbetière

Bereiding

Bereiding van het ijs (liefst de dag voordien):

  • Verwarm de melk in een pannetje op een zacht vuur.Hou de melk warm en roer er regelmatig in.
  • Klop de eierdooiers met de suiker goed los in een kom. Voeg er dan geleidelijk de warme melk aan toe terwijl je blijft kloppen.
  • Giet vervolgens de inhoud van de kom terug in het pannetje waarmee je de melk hebt opgewarmd. Snij de foie gras in stukjes en voeg die toe aan het pannetje.
  • Blijf roeren totdat de foie gras is gesmolten.
  • Zodra het mengsel goed is aangedikt, mix je alles fijn.
  • Giet dit in en sorbetière en zet die minstens 4 uur in de diepvries.

Bereiding van de soep :

  • Pel en snij de pompoen en aardappel in kleine stukjes. Leg die in een kookpot, kruid met peper en zout en bedek alles met koud water.
  • Kook dit gedurende 20 minuten op een gemiddeld vuur en schuim de bouillon regelmatig af.
  • Giet er op het einde de room bij en mix alles fijn.
  • Hou de soep warm op een zacht vuur.

Presentatie :

  • Serveer de soep in verwarmde borden. Leg een bol "foie gras"ijs in elk bord en strooi er wat versnipperde bieslook over ter versiering.
  • Onmiddellijk opdienen.

Suggesties

Je kan ook nog een klein beetje room in elk bord gieten op 't moment van opdienen.

Pour ajouter une touche de décoration supplémentaire, verser dans chaque assiette un filet de crème fraîche liquide au moment de servir.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page