Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Sint Jakobsvrucht, foie gras en pruimen

« 

Nog een niet te versmaden variant op de Sint Jakobsvrucht - foie gras alliantie.

 » 
Type voorgerecht -feestgerecht - zeevruchten- schelpdieren- Sint Jakobsvruchten - foie gras - pruimen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd marinade 30 min - bereiding 15 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 sneden rauwe foie gras (eenden- of ganzenlever naar eigen voorkeur)
1 glas Frontignan (muscat wijn)
12 Sint Jakobsschelpen
1 citroen (sap)
selderblaadjes
ontpitte pruimen (in 2 gesneden)

Bereiding

  • Laat de lever gedurende 30 minuten marineren in de wijn.
  • Bak de lever in een zeer hete pan zonder vetstof gedurende 45 seconden per zijde.
  • Haal de lever uit de pan en bak er dan de pruimen en tenslotte de Sint Jakobvruchten in. De Sint Jakobsvruchten ook slechts 45 seconden per zijde bakken.
  • Deglaceer de pan met het citroensap.
  • Serveer 1 snede lever met de pruim er bovenop en 3 Sint Jakobsvruchten errond gelegd. Leg de selderblaadjes tussen de Sint Jakobsvruchten.
  • Besprenkel met citroensap.

Suggesties

Voor de amateurs, strooi een beetje grof zout over de lever.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page