Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn
 
01.01.2003 -voorgerecht -foie gras

Gebakken foie gras met spekulaas, rabarber en een siroop van aardbeienwijn

« 

Zoals je ziet kunnen aardbeien en rabarber niet alleen in desserts verwerkt worden.

Basis van dit recept is een klassieke foie gras met rabarber die ik combineer met een saus van aardbeienwijn en spekulaaskruimels die voor 't krokant accentje zorgen.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - ganzenlever -foie gras - rabarber - siroop - spekulaas - aardbeienwijn

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Bereidingstijd 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen:

1 foie gras (eenden- of ganzenlever) van 500 à 600 gr
3 stengels rabarber
15 cl aardbeienwijn
5 cl rode wijn (druivensoort vb 100% Syrah)
2 koekjes spekulaas
1 eetlepel sechuanpeper
20 gr boter
2 koffielepels fijn kristalsuiker
1 eetlepel bloem
1 eetlepel druivenpittenolie
grof zeezout

peper

Bereiding

  • Stamp de sechuanpeper fijn.
  • Verkruimel de koekjes in niet al te fijne stukjes.
  • Schil de rabarber en snij de stengels in stukjes van 1 à 2 cm.
  • Snij de lever in schijven van 1,5 cm.
  • Smelt boter in een pot op een zacht vuur.
  • Voeg er de rabarber, sechuanpeper en 1 kofielepel suiker aan toe.
  • Meng en laat dit 3 minuten sudderen.
  • Zet het deksel op de pot en laat dit 25 minuten sudderen totdat je een compote bekomt. Regelmatig roeren.

foie gras :

  • Kruid beide kanten van de schijven lever met peper en zout en wrijf ze in met een beetje bloem.
  • Verwarm een pan op een heet vuur.
  • Bak er de lever in gedurende 1 minuut per zijde.
  • Laat de lever uitlekken op keukenpapier.

Saus :

  • Verwijder het braadvet uit de pan en zet ze terug op een heet vuur.
  • Giet er de rode wijn, aardbeienwijn en 1 koffielepel suiker in.
  • Laat dit 1 à 2 minuten inkoken tot een siroop.
  • Giet er dan de druivenpitolie bij en meng.
  • Kruid eventueel met peper en zout en haal de saus van het vuur.

presentatie:

  • Begin met wat compote op goed verwarmde borden te lepelen.Daarop leg je een stukje foie gras en strooi je er de spekulaaskruimels en een beetje grof zout over.
  • Druppel er tenslotte wat siroop over en dien onmiddellijk op.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page