Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Foie gras in soesjes
 
01.01.2003 -hapje - foie gras

Foie gras in soesjes

« 

Een soesje gevuld met een mousse van foie gras, een aperitiefhapje dat wat werk vergt maar zeker de moeite loont.

 » 
Type aperitief - feestgerecht - soezen - foie gras - eendenlever - ganzenlever
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd 20 min bereiding  - 20 min kooktijd
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

vulling

2 sneden rauwe foie gras(eenden- of ganzenlever)
3 eetlepels room
3 eetlepels Armagnac
peper en zout

soezendeeg

4 eieren
150 gr bloem
80 gr boter
10 cl water
15 cl melk
15 gr suiker
2 gr zout

Bereiding

soes :

  • Zeef de bloem. Verwarm de melk en het water en meng er de suiker, boter en zout bij.
  • Breng dit aan de kook, zodra het kookpunt is bereikt verwijder je de pan van het vuur en meng je er de bloem bij.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf alles mengen met een houten lepel totdat het deeg niet meer aan de zijkanten van de pot blijft plakken.
  • Haal de pot van het vuur en voeg er 1 na 1 de eieren aan toe. Voeg er pas een ei aan toe als het vorige ei volledig werd opgenomen in het deeg.
  • Het deeg moet glad en elastisch zijn.
  • Lepel kleine hoopjes deeg (van 4 cm diameter) op een bakplaat.
  • Laat voldoende plaats tussen de hoopjes deeg.
  • Zet de plaat in de oven op 200° gedurende 15 à 20 minuten.

foie gras :

  • Bak de lever in een zeer hete pan zonder vetstof gedurende 45 seconden per zijde.
  • Mix de lever met de room en armagnac met een staafmixer.
  • Kruid eventueel met peper en zout.
  • Snij de nog warme soezen in twee en smeer er deze mousse over.
  • Sluit de soezen en dien op.
Vos Commentaires

commentaire 26 10 2010 - 20:28 par Roel schmidt [ site ]

Ja, die beroemde soesjes! Wij noemden ze tot ergernis van Constant altijd 'bommetjes'. De Oude Rosmolen was niet alleen door die soesjes ons favoriete restaurant, lang voordat ze 1 en zelfs 2 ** kregen. We nemen ons al 15 jaar voor om die bommetjes eens proberen te maken!! Kerst is een mooie gelegenheid...

Carla & Roel Schmidt

commentaire 18 12 2009 - 16:54 par dick kruse [ site ]

Ik ben op zoek naar een recept van deze soesjes maar dan met een gekaramelliseerde buitenkant. Ooit gegeten bij Constant Vonk in Hoorn

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page