Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Foie gras au torchon
 
01.01.2003 -basisbereiding -foie gras

Foie gras au torchon

« 

Dit is werkelijk een basisbereiding van foie gras. Veel simpeler dan het lijkt, de enige voorwaarde voor succes is dat je een lever van goede kwaliteit kiest !

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - eendenlever - ganzenlever - foie gras

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 10 min - rusttijd 24 u - kooktijd : 15 à 20 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 rauwe foie gras(eenden- of ganzenlever)
3 eetlepels armagnac
1 eetlepel fijn kristalsuiker

peper en grof zeezout

bruine fond (gekruide, sterk ingekookte bouillon op basis van kalfs- of rundschenkel)

Bereiding

24 uur op voorhand :

  • Als de lever nog niet werd schoongemaakt, verwijder je eerst het vlies rond de lever zonder in de lever te snijden. Met een scherp mes snij je er de gal, grote aders en bovenliggende zenuwen uit. Zorg ervoor dat de lever niet uiteenvalt, probeer dus niet elk adertje of zenuw te verwijderen.
  • Smeer de lever lichtjes in met peper, zout, suiker en een beetje armagnac.
  • Rol de lever steeds in een katoenen of linnen keukenhandoek en leg hem 24 uur in de koelkast.

De dag zelf :

  • Breng de bruine fond aan de kook in een grote pot. Leg de lever gewikkeld in de handdoek in de kokende bouillon.
  • Zet het vuur af en laat de lever afkoelen in de fond.
  • Eens afgekoeld haal je hem uit de handdoek en wikkel je hem in vershoudfolie. Je kan de lever nu maximum 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Serveer de lever, in schijven gesneden op getoast brood.
  • je kan er gekonfijte linzen of sjalotten of gepocheerde peren bij serveren.

Suggesties

Je kan de bruine fond vervangen door een bouillon van gevogelte of van groenten.

Wijn

Côte Rôtie Pierre Gaillard 1991
Vos Commentaires

commentaire 24 12 2009 - 16:24 par DEPUYDT

er is wat goede portte kort en iets teveel suiker

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page