Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Eitje met foie gras
 
01.01.2003 -voorgerecht -foie gras

Eitje met foie gras

« 

Ideaal gerecht voor de brunch na de feesten om de restjes foie gras te verwerken. En nog een leuke verrassing voor eventuele gasten want het eitje verstopt de foie gras.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - foie gras - eendenlever - ganzenlever - room - eieren
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 5 min - kooktijd 10 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 grote eieren
100 gr foie gras demi cuit (eenden - of ganzenlever)
4 eetlepels room
40 gr boter
grof zeezout, peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Beboter individuele ovenschoteltjes.
  • snij de lever in reepjes. Verdeel de reepjes over de schoteltjes.
  • Breek 1 ei boven elk schoteltje, let erop dat het eigeel heel blijft.
  • Giet over elk ei voorzichtig een eetlepel room.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet de schoteltjes 10 à 15 minuten in de oven.
  • Onmiddellik opdienen.

Suggesties

Er zijn veel variaties op deze bereiding, je kan vb.:

de schoteltjes in een warmwaterbad in de oven zetten

de room eerst 1/4 laten inkoken alvorens de room over de eitjes te gieten.

in plaats van schoteltjes kan je kleine brioche broodjes uithollen om er de foie gras en 't eitje in te leggen (als je voor brioche opteert kan je natuurlijk geen warmwaterbad gebruiken)

Enkele reepjes truffel aan de room toevoegen is mijn persoonlijk favoriet.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page