Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 23 november 2014  
Onthaal > recepten Salade van eend en foie gras
 
01.01.2003 -salade - foie gras

Salade van eend en foie gras

« 

Een salade met daarin al 't lekkers dat een eend ons kan bieden.

 » 
Type

voorgerecht - feestgerecht - gevogelte - eend - eendenborst - eendenbil - eendenlever - foie gras - magret - confit - salade - gedroogde tomaten - balsamicoazijn

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 2 U 30
Oorsprong zuidwest Frankrijk
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

1 eendenbil (gekonfijt) (confit)
1 eendenborst (magret)
150 gr eendenlever - foie gras
2 eetlepels pijnboompitten
4 gedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
1 koffielepel poedersuiker
1 koffielepel bieslook
olijfolie
peper en zout

vinaigrette :

1 eetlepel mosterd

6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 kleine, fijngehakte sjalotten
200 gr gemengde salade

Bereiding

salade :

  • Maak de salade schoon.
  • Verwarm de oven op 200°. Zet er de eendenbil in gedurende 20 minuten.
  • Ontvel de eendenborst en snij het vlees in schijven.  Bak deze gedurende 3 minuten op een heet vuur met een beetje olijfolie.
  • Snij de lever en bil in kleine stukjes.
  • Meng in een slakom de salade, tomaten, lever,bil, borst, pijnboompitten, sjalotten en bieslook.

Vinaigrette :

  • Maak een vinaigrette van mosterd, olijfolie, azijn, peper en zout.
  • Meng deze vinaigrette voorzichtig onder de salade
Vos Commentaires

commentaire 11 03 2010 - 17:16 par Valerie voor Canvas

Eend valt inderdaad erg lekker te combineren met mosterd. Ook in het Brusselse sterrenrestaurant Comme chez Soi wordt eend geserveerd met mosterd. Dinsdagavond zagen we chef Lionel Rigolet aan het werk in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Hij maakte er zijn gerecht ‘Wilde eend in een zacht mosterdsausje met jeneverbessen' klaar. Vervolgens liet hij politiek commentator Yves Desmet het hem nadoen. . Het recept en de begeleidende videofragmenten vind je terug op canvas.be/indekeuken. In de keuken speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page