Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Gevulde aardappelen met foie gras
 
01.01.2003 -bijschotel - foie gras

Gevulde aardappelen met foie gras

« 

Aardappelen ontbreken nooit op onze tafel. Deze bijzondere bereiding is zeer geslaagde bijschotel bij gegrild en rood vlees.

 » 
Type

bijschotel - feestschotel - aardappelen - foie gras - eendenlever -ganzenlever

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 u 30
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

1 rauwe ganzen- of eendenlever ( foie gras) van ongeveer 450 gr
6 middelgrote aardappelen (charlotte of bintje)
6 fijne, lange repen gezouten spek zonder vetrand
grof zeezout
zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Was de aardappelen, droog ze af, strooi er zout en peper over en wikkel ze één voor één in aluminiumfolie.
  • Zet de aardappelen 45 minuten in de oven.
  • Ondertussen snij je de lever in schijven van 1 cm en bak je ze in een hete pan gedurende 1 minuut per zijde.
  • Bewaar ze dan even op een warme plek.
  • Haal de aardappelen uit de oven en verminder de temperatuur van de oven naar 70°.
  • Leg de repen spek op de grillplaat en zet deze 45 minuten in de oven.
  • Haal de aardappelen uit hun folie. Snij er het topje af en lepel de aardappelen voor 1/3 uit.
  • Vul de aardappelen met de gebakken lever en zet er het topje terug op.
  • Als de spek gebakken is zet je de aardappelen 3 à 4 minuten terug in de oven.

Presentatie :

  • Haal de aardappelen uit de oven , leg ze in een verwarmde schotel en schik er de krokante spek over.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page