Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 22 Februari 2018  
Onthaal > recepten Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar
 
01.01.2003 -voorgerecht - foie gras

Ganzenlever met armagnac en een Havana-sigaar

« 

Dit is geen grap, in dit gerecht verwerken we echt een sigaar, enfin een halve sigaar. Sigaarliefhebbers : geniet.

 » 
Type voorgerecht - feestgerecht - ganzenlever - foie gras - sigaar - armagnac
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd Rusttijd : 1u30 – Marinade : 1 u – bereiding : 40 min - kooktijd : 1 u - koelkast : 2 dagen
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 6 personen :

500 gr ganzenlever , foie gras
½ Havana sigaar (fijngehakt)
5 cl oude armagnac
fijn zout
zwarte peper

gerei:

terrine

Bereiding

  • Druk de lever een beetje plat met de hulp van de platte kant van een hakmes.
  • Laat de lever dan 1u30 rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de armagnac op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en de fijngehakte halve sigaar.
  • Goed mengen.
  • Haal deze marinade  van het vuur en laat dit even inweken.
  • Leg de lever in een diepe schotel, giet er de marinade over en laat dit 1 uur op kamertemperatuur marineren.
  • Verwarm de oven op 160°.
  • Haal de lever uit de schotel en eg hem in een terrine. Zet de terrine in een warmwaterbad en zet deze in de oven gedurende 1 uur.
  • Haal de terrine uit de oven en laat ze afkoelen alvorens je ze gedurende 2 dagen in de koelkast zet.

 

Opdienen:

  • Snij de koele lever in fijne sneden en serveer met licht getoast boerenbrood.

Suggesties

Je kan de Armagnac vervangen door oude calvados of een pruimenlikeur.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page