Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 24 mei 2018  
Onthaal > recepten Spekulaasijs met rozijnen
 
01.01.2003 -dessert - ijs

Spekulaasijs met rozijnen

« 

Een roomijs waarin 't typisch Belgisch koekje, spekulaas, is verwerkt.

Overheerlijk. Aan het basisrecept heb ik wat rozijnen en rum toegevoegd.

 » 
Type dessert - nagerecht - ijs - gedroogde rozijnen - room - spekulaas
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 30 minuten - enkele uren diepvries
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten


Ingredienten :

200 gr spekulaas
40 cl volle melk
25 cl room
4 eigeel
125 gr suiker
1 vanilleboon
50 gr gedroogde rozijnen
4 cl rum
½ koffielepel kaneel in poeder

Bereiding

 

  • Giet de rum in een kom en doe er de rozijnen bij. Laat deze gedurende de bereiding weken.
  • Snij de vanillestok in de lengte in twee en schraap de binnenkant van de twee helften met een mes.
  • Verkruimel de spekulaas in grove stukjes.
  • Klop de eigelen op en voeg er geleidelijk de suiker aan toe totdat het geheel witschuimig is.  Blijf opkloppen en giet er nu geleidelijk de melk onder. Voeg er tenslotte de kaneel en de vanille aan toe.
  • Verwarm dit in een bain-marie op een heel zacht vuur. Zorg er vooral voor dat de mengeling melk - ei niet stollen.
  • Blijf roeren gedurende 10 à 15 minuten, totdat het mengsel aangedikt is. Test dit door er de achterkant van een lepel in te dompelen, als je er dan met je vinger een streep trekt door wat er is blijven plakken aan de bolle kant van de lepel, zou die streep zichtbaar moeten blijven.
  • Haal de kom uit de bain-marie, verwijder de vanillestokjes en laat de bereiding afkoelen.
  • Meng er de spekulaaskruimels onder en zet dit in de koelkast gedurende 20 à 30 minuten.
  • Klop de room stijf. Haal de kom uit de koelkast en meng de room er voorzichtig onder.
  • De bereiding moet nu enkel nog gedurende minstens 4 uur in de diepvriezer.

Suggesties

Dit recept kan je regelmatig terugvinden op de menu's van restaurants met een Belgische keuken. Eén daarvan, dat een bezoek werkelijk waard is :

Viva m’Boma
31 boterstraat - 1000 Brussel
Tél.: +32 02 511 03 26

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page