Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 19 augustus 2018  
Onthaal > recepten Chocoladewafels
 
01.01.2003 -dessert - wafel

Chocoladewafels

« Dit is een recept van Jean-Philippe Darcis, Meester-banketbakker te Verviers. Wat een heerlijk idee om de krachtige smaak van chocolade te kombineren met het parfum van een warme wafel.  » 
Type Dessert - wafels - chocolade - zwarte chocolade - cacao
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd Bereiding : 10 minuten – kooktijd : 25 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 12 wafels :

  • 30 gr cacaopoeder
  • 150 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 170 gr bloem (gezift)
  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr fijn kristalsuiker
  • 4 verse eieren
  • ½ appelsien


gerei :

  • wafelijzer
  • schilpeller

Bereiding

  • Meng de bloem en cacaopoeder in een kom.
  • Schil de pel van een halve appelsien en hak de schil zeer fijn.
  • In een tweede kom meng je de boter met een soepele spatel totdat deze zacht en smeuïg is.
  • Al roerend voeg je hier de suiker, de eieren (één per één), de bloem-cacao mix en appelsienschil aan toe. Meng dit zeer goed.
  • Laat dit deeg dan enkele minuten rusten.
  • Verwarm het wafelijzer en bak het deeg tot wafel.
  • Ondertussen hak je de chocolade tot fijne stukjes en laat je die in een bain-marie smelten.
  • Haal de chocolade van het vuur zodra ze is gesmolten en dompel er de wafel half in.
  • Laat de wafels dan eventjes (maar niet helemaal) afkoelen alvorens ze op te dienen.

Suggesties

 

  • Dien de wafels op met een gesuikerde crème fraiche, heerlijk zoals die smelt op een nog warme wafel.
Vos Commentaires

commentaire 29 02 2012 - 15:54 par sharon deweerdt

mmmmmm heel lekker ! (l)

commentaire 25 07 2011 - 23:54 par Rani

Ik heb het recept geprobeerd zonder de appelsien. De wafels waren lekker maar met het laagje chocolade op de wafel is het net iets te veel chocolade. Daardoor proef je de smaak van de wafel niet meer zo goe.

commentaire 15 11 2009 - 17:12 par laroye john

zijn super heerlijk, proficiat

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page