Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 22 mei 2018  
Onthaal > recepten Chocoladetaart met een mascarpone en gezouten caramel saus
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocoladetaart met een mascarpone en gezouten caramel saus

« 

Laat u niet afschrikken door het woord zout in deze titel, gezouten caramel is een ongelooflijk geslaagde Bretoense bereiding en kan een recept alleen maar verrijken.

 » 
Type Dessert - nagerecht - patisserie - feestgerecht - chocolade - pure chocolade - caramel - caramel au beurre salé - mascarpone - taart
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding : 20 min - kooktijd : 30 min
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

6 personen :
chocoladetaart :

200 gr pure chocolade (minimum 70% cacao)
1 eetlepel bloem
200 gr zachte boter
5 verse eieren
250 gr fijne kristalsuiker


gezouten caramel :

4 eetlepels water
200 gr fijne kristalsuiker
75 gr gezouten boter
2 eetlepels mascarpone

Bereiding

Taart :

  • Verwarm de oven op 190°.
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade. Meng de boter met de chocolade.
  • Voeg er dan geleidelijk de suiker en eieren aan toe. Blijf voordurende roeren.
  • Roer er dan geleidelijk aan de bloem onder.
  • Als alles goed is gemengd giet je dit in een taartvorm en zet die 20 minuten in de oven. Hou de overschot voor de versiering van de taart.
  • Ontvorm de taart onmiddellijk daarna.

Caramel :

  • Meng 4 eetlepels water met de suiker liefst in een gietijzeren pan op een zacht vuur.
  • Zodra de suiker een amberkleurtje krijgt haal je de pan van het vuur.
  • Voeg er dan de mascarpone en gezouten boter aan toe. Meng dit goed dooreen en laat de caramel dan afkoelen.
  • Giet de caramel en de eventuele overschot van chocolade over de taart.
  • Zet de taart nog eventjes, enkele minuten, in de koelkast alvorens te serveren.

Suggesties

Een andere zeer geslaagde combinatie is chocolade en peper, aarzel dus niet de chocolade te kruiden met Kubebe of lange peper, rose peper maar ook gember.

Wijn

goed gekoelde mousseux de Saumur
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page