Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 22 mei 2018  
Onthaal > recepten Chocoladetaart met clementinen
 
01.01.2003 -dessert - chocolade

Chocoladetaart met clementinen

« 

Dit is 't seizoen om deze dessert uit te proberen. Verrassend toch hoe goed chocolade en citrusvruchten samengaan.

 » 
Type

dessert - nagerecht - feestgerecht - patisserie - taart - chocolade - clementinen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Bereidingstijd bereiding 40 min - kooktijd 40 min - rusttijd 2 x 12 U
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

4 personen:

7 clementinen met dunne schil
200 gr fijne kristalsuiker
1 vanilleboon
300 gr pure chocoladecouverture
2 eetlepels niet gesuikerde cacao
15 cl scheproom
zachte boter
1 zakje chocoladeschilfers


gerei :

elektrische mixer
hermetisch sluitbare doos
houten tandenstokers
cakevorm
een keukenverfborsteltje

Bereiding

de dag voordien :

  • Snij de vanilleboon in de lengte in twee.
  • Meng 30 cl water met de suiker, leg er de vanilleboon in en breng aan de kook.
  • Prik een tandenstoker in elke clementine en leg ze in de siroop.
  • Zet een deksel op de pot en laat dit 40 minuten op een zacht vuur staan.
  • Mix 3 clementinen tot je een compote hebt.
  • De resterende clementinen leg je gedurende 12 uur in de koelkast in een hermetisch sluitbare doos.

de dag zelf :

  • Smelt de chocolade in een kom die je in een warmwaterbad plaatst. Voeg er geleidelijk aan de room en cacao aan toe. Goed roeren totdat je een homogene pasta hebt.
  • Beboter de cakevorm met een penseel en gesmolten boter.
  • Laat de clementinen uitlekken.
  • Vul 2 cm van de cakevorm met de chocolade-room. Zet de cakevorm dan 5 minuten in de koelkast.
  • Na deze 5 minuten leg je de uitgelekte clementinen in de cakevorm en giet je er de restende chocolade-room over.
  • Zet de cakevorm terug in de koelkast gedurende 12 uren.

Presentatie :

  • Ontvorm de cake. Versier met chocoladekrullen en enkele lepels clementinecompote.

Wijn

Roussillon, vb : Château La Coste
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page