Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 23 juni 2017  
Onthaal > recepten Gelei van kweeperen
 
12.09.2008 -konfituur - kweeperen

Gelei van kweeperen

« Het bijzondere aan kweeperen is dat ze pas eetbaar worden na 't koken ervan. Gestoofd in boter wordt ze vaak geserveerd met gevogelte, varkensvlees of zelfs ganzenlever.  » 
Type konfituur - gelei - jam - kweeperen
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding :15 minuten - filteren :3 à 4 uur - kooktijd 50 minuten
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 5 potten van 375 gr :

Bereiding

  • Was en schil de peren. Snij ze in stukjes en hou het klokkenhuis en de pitten.
  • Doe d dit alles in een grote kookpot, voeg er 2 liter koud water aan toe en laat dit op een zacht vuren staan gedurende 30 à 40 minuten, totdat de peren volledig zacht zijn.
  • Leg een fijne zeef over een kom en laat de inhoud van de pan hierdoor ziften, zonder de vruchten te pletten. Laat de zwaartekracht dus zijn werk doen.
  • Dit kan dus 3 à 4 uur duren !!
  • Weeg het sap dat je hebt bekomen en weeg hetzelfde gewicht in suiker.
  • Plaats een kookpot op een zacht vuur en meng het sap, de suiker en het sap van de citroen. Roer dit om totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Verhoog de temperatuur zodra de suiker is gesmolten en laat koken gedurende 10 minuten. Roer regelmatig.
  • Doe de koude bord -proef om te weten of de gelei voldoende stijf is.
  • Vul de gesteriliseerde potten en laat de gelei koud worden.

Suggesties

Om deze gelei de parfumeren kan je kaneel, appelsienschil of citroenschil aan de eerste kookbeurt toevoegen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page