Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 18 augustus 2018  
Onthaal > recepten Focaccia pasquale
 
01.01.2003 -dessert - citrusvruchten

Focaccia pasquale

« 

« focaccia » was oorspronkelijk een eenvoudig brood dat mettertijd een echt feestelijk tintje heeft gekregen. Dit recept komt uit Venetië en Frioul in Italië. Pasen . Aan het eenvoudige basisrecept zijn er appelsien-en citroenschil toegevoegd.

 » 
Type

dessert  - brood - rum - marsala - appelsienschil - citroenschil -pasen

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 50 min – kooktijd : 3 u 20
Oorsprong talie - Frioul - Venetië
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :


1 kg gezeefde bloem

150 gr zachte boter
150 gr  fijne kristalsuiker                    
1 liter volle melk
35 gr biergist
20 cl bruine rum
20 cl marsala
1 zakje vanillesuiker
appelsienschil
citroenschil
12 eieren (4 eieren en 8 eigelen)

zout


gerei :

bakpapier               
aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de melk op een zacht vuur en meng er 1 koffielepel suiker onder.
  • In een tweede pannetje laat je 50 gr boter smelten.
  • Giet de melk in een kom en meng er het biergist onder. Meng er geleidelijk aan de bloem onder totdat je een zacht brooddeeg bekomt.
  • Laat het deeg 10 à 15 minuten rijzen.
  • Meng er dan 1 ei en 3 eigelen onder.
  • Vervolgens meng je er de suiker en gesmolten boter onder.
  • Laat het deeg nu 2 uur op kamertemperatuur rusten.
  • Schil ondertussen de citrusvruchten en snij de schil in zeer kleine stukjes.
  • Na de rusttijd meng je alle resterende ingredienten onder het deeg. Kneed het deeg totdat het homogeen en soepel is.
  • Verwarm de oven op 180°.
  • Verdeel het deeg in 2. Rol de 2 stukken deeg uit en schik het op bakpapier.
  • Laat het deeg opnieuw rusten gedurende 10 minuten.
  • Met behulp van een scherp mes maak je drie diepe inkepingen in het deeg.
  • Bedek het deeg met aluminiumpapier en zet het in de oven gedurende 45 minuten op 140°.

Suggesties

Serveer deze focaccia met rode vruchtenkonfituur.

Focaccia bestaat in vele varianten:vb. spek en ajuin, ricotta, gedroogde rozijnen of gedroogde vijgen.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page