Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Gegratineerde aardappelen dauphinois
 
30.03.2008 -bijgerecht - aardappelen

Gegratineerde aardappelen dauphinois

« 

Dit is het basisrecept van deze bereiding, zonder eieren noch kaas...

Deze schotel gaat wonderwel met een lamsbout. Een onvermijdelijke schotel tijdens de feestperiodes.

 » 
Type Basisrecept - bijgerecht - aardappelen - room
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1u15
Oorsprong Frankrijk
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 4 personen :

Bereiding

  • Schil de aardappelen maar spoel de aardappelen niet af onder water.
  • Pel de look en hak in zeer fijne stukjes.
  • Snij de aardappelen in schijven van 3-4 mm. Zorg ervoor dat de schijven gelijke grootte hebben.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Voeg de aardappelschijven, look, tijm, peper, muskaatnoot en een snuifje zout toe.
  • Laat dit gedurende 30 minuten koken op een zacht vuur en laat dit dan 10 minuten rusten.
  • Beboter een overschotel.
  • En wrijf ook eens met look over de binnenkant van deze schotel.
  • Schik de aardappelschijfjes in de schotel tot op 1 cm van de boord.
  • Giet hierover de room en de melk.
  • Leg er een paar stukjes boter bovenop.
  • Dit gaat de voorverwarmde oven (220)) in gedurende 30 à 45 minuten.
  • De schotel is klaar als ze de bovenste laag goudgebruind is.

Suggesties

Er zijn natuurlijk een tal van varianten op dit recept, meestal worden er eieren en geraspte kaas aan toegevoegd.

Sommige gebruiken enkel room en dus geen melk.

Persoonlijk voeg ik graag één of twee eetlepel mosterd toe aan dit recept.

En voor de feesten : ... enkele stukjes truffel !!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page