Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Worteltjesstoemp
 
01.01.2003 -bijschotel - aardappelen

Worteltjesstoemp

« 

Stoemp oftewel puree op z'n Brussels, is een populair recept dat genereus geserveerd moet worden bij een gebraden worst.

 » 
Type

bijschotel - aardappelen - wortelen - spek - puree

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 minuten - kooktijd 25 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

500 gr aardappelen (Bintje)
300 gr wortelen
100 gr spek
1 ajuin
50 gr boter
10 cl zure room                    
nootmuskaat, peper en zout

Bereiding


  • Schil de wortelen en de aardappelen. Snij de wortelen in dikke schijven en de aardappelen in grove stukken. Snij de spek in reepjes.
  • Bak de spekjes gedurende 5 minuten in een pannetje op een heet vuur.
  • Verwijder ze van het vuur en zet ze even opzij.
  • Kook de aardappelen en wortelen gedurende 15-20 minuten in licht gezouten water.
  • Laat de aardappelen en wortelen goed uitlekken, doe ze dan in een slakom en plet ze met een vork of stamper tot een puree. Niet te fijn pletten.
  • Meng er de spekjes, stukjes boter en de room bij en breng op smaak met geraspte nootmuskaat, peper en zout.
  • Deze stoemp kan je opdienen bij een lekkere worst, gebakken spek, varkenskotelet of een boterham met mosterd.
Vos Commentaires

commentaire 25 01 2011 - 00:25 par charlotte

Mmmmm heb al zin voor een lekker bordje wortel's stoemp !!!

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page