Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Witloofrolletjes met bier
 
01.01.2003 -bijschotel - witloof

Witloofrolletjes met bier

« Gestoofd witloof in een laagje spek gerold. Je kan dit zowel als hoofdgerecht als bijgerecht ter vervanging van prinsessenboontjes in spek serveren. » 
Type bijschotel - witloof - bier - gerookt spek
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 minuten - kooktijd 40 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 stronkjes witloof
4 schijven gerookt spek
20 gr boter
15 cl blond bier
½ koffielepel suiker
peper en zout

Bereiding

  • Reinig en spoel het witloof. Snij het voetje eraf en snij het harde deel aan de voet er kegelvormig uit.Snij de witloof in de lengte in twee.
  • Laat wat boter smelten in een pan op een gemiddeld vuur.
  • Voeg er het witloof aan toe en bestrooi met suiker. Laten stoven gedurende 6 à 7 minuten.
  • Haal het witloof van het vuur en schik het witloof nu in een vuurvaste schotel met deksel. Giet hierbij het bier en plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 40 minuten.
  • Laat het witloof nadien heel goed uitlekken.
  • Bak het spek in een hete pan, zonder bijgevoegde vetstof en dit gedurende een 3-tal minuten.
  • Laat het spek uitlekken op een keukenpapier.
  • Rol het witloof (2 halve) in een schijf spek en dien op.

Suggesties

Je kan ook gewoon tafelbier gebruiken zoals Piedboeuf blond of bruin. Als je dit bier gebruikt moet je minder suiker op het witloof strooien vermits deze bieren al vrij gesuikerd zijn. Als je een zeer uitgesproken smaak verkiest, opteer dan voor een trappistenbier.

Je zou het spek ook kunnen vervangen door Ardeense hesp, deze hesp moet je dan niet apart bakken.

Deze witloofrolletjes gaan goed samen met wild of met een lekkere entrecôte.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page