Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Witloof met hesp in de oven
 
01.01.2003 -hoofdgerecht - witloof

Witloof met hesp in de oven

« Een typisch Belgisch gerecht dat je in alle brasseries zal vinden naast de stoemp saucis, américain préparé en garnaalkroketten.  » 
Type hoofdgerecht - witloof - hesp - kaas
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 1 u 30
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

Bereiding

Bereiden van de bechamelsaus

  • Laat 100 gr boter smelten in een kookpot op een heet vuur. Haal de pan van het vuur en voeg er geleidelijk de bloem aan toe en blijf roeren.
  • Als je bloem goed onder de boter hebt gemeng zet je de pan terug op het vuur gedurende 5 minuten en blijf steeds roeren.
  • Giet er nu geleidelijk aan de melk bij en als je dit goed gemengd hebt giet je er het kookvocht van het witloof bij. Meng totdat je een fijn gebonden saus hebt.

  • Verminder het vuur.
  • Zout en peper naar eigen voorkeur en voeg er redelijk veel geraspte muskaatnoot aan toe.
  • Meng er de helft van de gemalen gruyère onder en blijf roeren totdat je een dikke, romige saus hebt.

Bereiden van de schotel

  • Verwijder het zwoerd (witte rand) van de hesp.
  • Rol elk stuk witloof in één schel hesp, schik ze naast elkaar in een overschotel en giet de saus erover.
  • Plaats de schotel gedurende 20 minuten in een op 210° voorverwarmde oven.
  • Na 10 minuten strooi je de resterende kaas over de schotel en zet ze opnieuw in de oven voor 10 minuten.
  • Serveer met een aardappelpuree of met lekkere frietjes.

Suggesties

Bij deze schotel smaakt een blond bier zoals Stella Artois, Jupiler, Maes...nog 't best.
De gruyère kaas kan je vervangen door oude Brugse kaas, mimolette of waarom niet door abdijkazen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page