Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zaterdag 24 Februari 2018  
Onthaal > recepten Witloof met grijze garnaaltjes in de oven
 
01.01.2003 -fhoofdgerecht - garnalen

Witloof met grijze garnaaltjes in de oven

« 

En nu een recept waarin 2 zeer populaire ingredienten uit de Belgische keuken zijn verwerkt. Witloof en grijze garnalen in de oven, zeer snel klaar en lekker bij de vis.

 » 
Type

hoofdgerecht  - bijgerecht - gegratineerd - witloof - garnalen - zeevruchten - schaaldieren

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 30 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

250 gr gepelde grijze garnalen
4 stronken witloof
25 gr boter
20 cl verse room               
1 citroen
1 eigeel
nootmuskaat

peper en zout

Bereiding

 

  • Reinig en spoel het witloof. Snij het voetje eraf en snij het harde deel aan de voet er kegelvormig uit.Snij het witloof fijn.
  • Laat wat boter smelten in een pan op een heet vuur. Laat het witloof hierin stoven gedurende 3 minuten.
  • Verminder dan het vuur, giet het citroensap in de pan en laat dit sudderen totdat het witloof z'n vocht heeft verloren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg er de room, garnalen, eigeel en geraspte nootmuskaat aan toe Goed mengen.
  • Verdeel de inhoud over individuele ovenschoteltjes die je dan gedurende 20 minuten in de oven op 180° zet.

Serveer.

Suggesties

 

Serveer deze puree bij tong of kabeljauw met een roomsaus.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page