Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Vrijdag 01 augustus 2014  
Onthaal > recepten Vlaamse asperges
 
01.01.2003 -voorgerecht-asperges

Vlaamse asperges

« 

 

Een vaandeldrager voor de Belgische keuken met één wonderlijk ingredient.

Je moet vooral tijdens het seizoen van midden mei tot midden juni, de godin van de asperges proeven : de Mechelse asperge.

 » 
Type

voorgerecht - witte asperges - Mechelse asperges - eieren

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 15 min - kooktijd 15 min
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :


1,5 kg verse witte asperges (Mechelse asperges in 't seizoen)
3 hardgekookte eieren
150 gr boter
½ bos platte peterselie             
½ citroen
peper en zout

Bereiding

 

Bereiding van de asperges

  • Verwijder het harde stengelgedeelte van de asperge en schil de asperge met een dunschiller. Je begint te schillen 4-tal centimeter onder de top en naar beneden toe.Bind de asperges eventueel samen om te vermijden dat ze breken tijdens het koken en zodat je ze gemakkelijker kan verwijderen uit de pot na het koken.
  • Kook de asperges in licht gezouten water gedurende 10 à 15 minuten, naargelang de dikte van de asperges.
  • Leg de asperges niet onmiddellijk in kokend water.
  • Laat de asperges goed uitlekken na 't koken en snij je dan in stukjes.

Bereiding van de saus

  • Hak de peterselie fijn. Pel de hardgekookte eieren en breek ze in grove stukjes.
  • Laat wat boter smelten in een pan op een heet vuur en giet er het citroensap bij.
  • Goed mengen totdat het begint te schuimen. Haal de pan van het vuur en meng er nu het ei en de peterselie onder.
  • Schik de asperges in een lang bord en giet er de saus over.

Suggesties

Ik heb gehoord dat er een gelijkaardig recept bestaat met hopscheuten. Kent er iemand dit recept ? Ik ben geinteresseerd.

Vos Commentaires

commentaire 18 04 2010 - 22:25 par René [ site ]

Bedoeld u misschien Hopscheuten met groene asperges en gerookte zalm? Zeer lekker en echt de moeite om eens te proberen.

Wij maken onze asperges op vlaamse wijze iets anders klaar en smaakt ook verrukelijk.

Ge kunt het zien op de website over asperge recepten: http://www.aspergehoevelavrijsen.be/recepten.html

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
Zie ook :
Recepten met asperges  Recepten met asperges
Recepten van belgische keuken (belgie)  Recepten van belgische keuken (belgie)
Recepten met boter  Recepten met boter
Recept eieren  Recept eieren
Traditionneel recepten  Traditionneel recepten
Voorgerechten recepten  Voorgerechten recepten
Witte asperges recepten  Witte asperges recepten
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page