Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Tomaten gevuld met garnalen
 
01.01.2003 -voorgerecht - grijze garnalen

Tomaten gevuld met garnalen

« 

Van Oostende tot Spa, van Luik tot Brussel, overal staat er "tomate-crevettes" op het menu. Een even grote Belgische klassieker als frieten. En dan nog een heel gemakkelijk recept : tomaten gevuld met garnalen !

 » 
Type

voorgerecht - hoofdgerecht - tomaten - garnalen - zeevruchten -schaaldieren

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 25 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen als voorgerecht  of voor 2 personen als hoofdgerecht

4 grote, rijpe tomaten

350 gr gepelde grijze garnalen

4 eetlepels mayonaise

1/4 citroen

4 stengels platte peterselie                     

peper en zout

Bereiding

  • Verwijder de steeltjes van de peterselie en hak ze fijn.
  • Snij de bovenste schijf van de tomaat en haal zoveel mogelijk vruchtvlees uit de tomaat met de hulp van een kleine lepel. Hou het afgesneden schijfje bij voor de decoratie.
  • Draai de tomaat om en laat ze gedurende 15 minuten uitlekken. Hoe het uitgelekte sap bij.
  • Meng in een kom,1 lepel van dit sap met de peterselie, citroensap en mayonaise.
  • Meng er nu de garnalen onder en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de tomaten en zet het hoedje erbovenop.

Suggesties

 

Dit is een recept dat je op voorhand kan maken wat altijd handig is als je gasten ontvangt.

2 gevulde tomaten per persoon is zowat de proportie die ik hanteer als er ook nog frietjes worden opgediend.

Je kan deze bereiding ook als aperitiefhapje gebruiken. In dat geval volstaat het kerstomaten te gebruiken.

Een meer verfijndere versie is in een verrine (klein glas), kleine stukjes tomaat en daarbovenop de garnalenvulling.

Wat je absoluut ook eens moet proberen is de peterselie te vervangen door verse koriander. Koriander en grijze garnalen hebben een absoluut wauw-effect wat mij betreft.

Je zou de bereiding ook met een cocktailsaus kunnen maken. Je voegt dan 2cl whisky, een beetje Worcestersaus en 1 eetlepel ketchup bij de mayonaise.

Vos Commentaires

commentaire 03 09 2010 - 09:33 par de gloire denis

Nog veel beter is met gepelde tomaten !!! En een lekkere variante is ook tonijnmayonaise te gebruiken.Iemand een wijnsuggestie ?

commentaire 21 12 2009 - 05:09 par jef Helsen

Ik meen dat bij uw sugesties de juiste en lekkerste bereiding van tomate crevete wordt beschreven. Tenminste zo vind ik dit voorgerecht het lekkerste en zo doe ik het altijd.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page