Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Dinsdag 21 augustus 2018  
Onthaal > recepten Rundskarbonade met geuze
 
01.01.2003 -hoofdschotel - rund

Rundskarbonade met geuze

« 

Een stoofschotel waarbij je keuken zich zal vullen met de heerlijke geur van karbonade en geuze.

 » 
Type

hoofdgerecht - karbonade - rundvlees - stoofschotel - bier - geuze - mosterd

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding 30 minuten- kooktijd 2 uur
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen


1 kg rundskarbonade (in blokjes van 6-7 cm versneden)
1 liter geuze
2 sneden gegrilde peperkoek
2 grote ajuinen

1 takje tijm
2 laurierbladjes
2 eetlepels bloem
1 eetlepes mosterd (liefst Gentse mosterd)
50 gr boter
40 gr pure chocolade (minstens 70 % cacao)
peper en zout

Bereiding

  • Pel de ajuin en hak ze fijn. Smelt de boter in een gietijzeren kookpot op een gemiddeld vuur. Laat de ajuin daarin stoven gedurende 3 à 4 minuten.
  • Voeg er de karbonade aan toe en liet die bruinen gedurende 7 à 8 minuten.
  • Strooi er de bloem over en giet er het bier bij. breng aan de kook en voeg er de tijm, laurier en chocolade aan toe.
  • Besmeer de peperkoek met mosterd en leg ze in de kookpot. Plaats het deksel op de pot en laten sudderen gedurende 1 uur 30.
  • Haal het deksel van de pot na 1uur 30, de peperkoek zou nu moeten zijn opgegaan in de saus.
  • Laat de kookpot zonder deksel, nog 'n 30 minuten op het vuur staan.
  • Dien de karbonade op in diepe borden met een gekookte aardappelen en eventueel wat versnipperde peterselie.

Suggesties

Als geuze verkies ik Cantillon. Als je geen fan bent van de bijzondere smaak van deze geuze kan je ook Lambic of Faro gebruiken.

Ik maak de karbonade altijd 1 dag op voorhand klaar, de eerste dag laat ik de karbonade minstens 4 uur op een zacht vuur staan. De volgende dag verwarm ik de karbonade gedurende 3 uur en laat ik de saus lichtjes inkoken. Probeer maar, je zal wel zien.

Vos Commentaires

commentaire 30 04 2009 - 18:13 par herrebaut dimitri

Hallo,
Ik hoop dat u me wat meer info kan geven.
Ik bereide gisteren stoofvlees en alles was perfect,deze morgen warmde ik de saus nog eens langzaam op en alles was nog steeds perfect maar een paar uur later toen ik nog eens wou geuren,zag ik dat de saus aan het "borrelen" was en er een schuimlaagje vormde op de saus,ook de dikte van de saus is zeer verminderd.
Weet u wat er gebeurt is en is de saus bederft nu? Ze ruikt nog lekker en smaakt idem.
Alvast bedankt,
Herrebaut Dimitri

commentaire 30 04 2009 - 18:12 par herrebaut dimitri

Hallo,
Ik hoop dat u me wat meer info kan geven.
Ik bereide gisteren stoofvlees en alles was perfect,deze morgen warmde ik de saus nog eens langzaam op en alles was nog steeds perfect maar een paar uur later toen ik nog eens wou geuren,zag ik dat de saus aan het "borrelen" was en er een schuimlaagje vormde op de saus,ook de dikte van de saus is zeer verminderd.
Weet u wat er gebeurt is en is de saus bederft nu? Ze ruikt nog lekker en smaakt idem.
Alvast bedankt,
Herrebaut Dimitri

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page