Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Mosselen met bier
 
01.01.2003 -hoofdshotel - mosselen

Mosselen met bier

« Ik verkies nog altijd mosselen natuur maar een bereiding met bier is ook echt wel geslaagd. Vandaar dus een mosselrecept met bier uit Hoegaarden.  » 
Type hoofdschotel - mosselen - schelpen - zeevruchten - bier - witbier
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd bereiding: 30 mn – kooktijd : 10 mn
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :

4 kg mosselen (zeeuwse of Belgische)
50 cl witbier (Hoegaarden)
½ citroen
5 stengels selder
1 ajuin
zwarte peper

Bereiding

  • Reinig en spoel de mosselen goed in koud water. Pers een halve citroen.
  • Was de selder en pel de ajuin. Selder en ajuin fijnsnijden.
  • Doe de selder, ajuin, citroensap en bier in een grote kookpot. Doe er maar aardig wat peper bij.
  • Breng dit aan de kook en laat de groenten een 5-tal minuten stoven. Laat het deksel op de pot zodat er stoom ontstaan in de pot.
  • Voeg er dan de mosselen aan toe, plaats het deksel terug op de kookpot en laat ze op een hoog vuur koken gedurende ongeveer 5 minuten. Schud de mosselen af en toe.
  • Alvorens te serveren verwijder je de mosselen die niet opengegaan zijn.
  • Serveer de mosselen in hun schelp en met het kookvocht.

Suggesties

Lekkere frietjes of gewoon boerenbrood en daarbij een frisse pint of eventueel een geuze meer moet er niet geserveerd worden om deze heerlijke schotel te vervolledigen.
Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page