Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Donderdag 17 augustus 2017  
Onthaal > recepten Gestoofd witloof
 
09.10.2008 -bijschotel - witloof

Gestoofd witloof

« 

Een bijschotel die je gerust bij de beste gerechten van wild of gevogelte kan serveren.

 » 
Type

bijschotel - witloof

Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 2 uur
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen :


1,25 kg witloof (kleine stronkjes)
100 gr boter
2 lange peper                   
zout


gerei:

gietijzeren stoofpan

vetvrij papier

Bereiding

 

  • Stamp de peper fijn in een mortier.
  • Reinig en spoel het witloof. Snij het voetje eraf en snij het harde deel aan de voet er kegelvormig uit.
  • Droog het witloof goed af met keukenpapier.
  • Verdeel 1/3 van de boter in kleine brokjes over de stoofpan.
  • Schik daarop de helft van het witloof en kruid met peper en zout.
  • Verdeel hierop nog eens 1/3 van de boter, de resterende witloof en kruid opnieuw met peper en zout.
  • Eindig met de resterende boter te verdelen.
  • Bedek de witloof met het vetvrij papier en druk het papier lichtjes in tussen de pan en het witloof. Druk het papier goed aan om zoveel mogelijk lucht te verwijderen tussen het witloof en het papier.
  • Zet de stoofpan op een zacht vuur gedurende 1 uur 45.

Serveer warm.

Suggesties

 

De lange peper heb ik aan het origineel recept toegevoegd. De zachte, geparfumeerde smaak van deze peper leek mij zeer geschikt voor deze bereiding.

Je kan de witloofstronkjes oprollen in een zeer dun gesneden laagjes spek dat je dan zo krokant mogelijk probeert te bakken.

Vos Commentaires

commentaire 27 03 2010 - 21:06 par PAUL JANSSEN

Hopelijk 'n site die de knepen vh vak kent.

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page