Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Zondag 20 mei 2018  
Onthaal > recepten Echte Belgische frieten
 
01.01.2003 -ftraditioneel - aardappelen

Echte Belgische frieten

« 

Waarom weerstaan !

Er is één geheim ingredient, je gebruikt ossewit als frituurvet.

Voor dit recept hebt ik me laten inspireren door Pierre Wynants, ex-chef van het nu 2 sterren restaurant "Comme Chez Soi" te Brussel.

 » 
Type bijgerecht - aardappelen - traditioneel gerecht
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 35 minuten
Oorsprong België
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

voor 4 personen (als bijgerecht):

Bereiding

 

  • Schil de aardappen en spoel ze eventjes in koud water.
  • Snij de aardappelen in staafjes van 1cm dik
  • Dep ze droog met een keukenhanddoek of keukenpapier (je mag de frieten niet meer wassen !)
  • Eerste bak : verwarm het vet in een friteuse tot 16O°
  • Bak de frietjes een eerste maal gedurende 5 minuten.
  • Verwijder de frieten en laat ze uitlekken.
  • Leg ze op keukenpapier en laat de frieten 30 minuten rusten
  • Tweede bak : verwarm het vet tot 180°
  • Bak de frieten totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 1 1/2 minuut)
  • Verwijder de frieten en laat ze goed uitlekken.
  • Zout eventueel alvorens de frieten goed warm op te dienen.

Suggesties

 

Het is niet moeilijk om alle mogelijke ingredienten waarbij frieten heerlijk smaken op te noemen ;

- gewoonweg met mayonnaise

- met een vleesschotel in saus, zoals natuurlijk :stoofvlees of karbonades

- entrecôte met kruidenboter

- balletjes in tomatensaus op z'n Luiks

- gegrild vlees

- mosselen

-enz...

Frietkoten maken deel uit van het Belgisch landschap, als je ooit eens in Brussel bent mag je zeker het frietkot "Antoine" op 't Jordaanplein niet missen.

Vos Commentaires

commentaire 08 03 2012 - 17:46 par veerle schelfaut

ik zou het materiaal en de igrediŽnten ook moeten hebben er staat weinig informatie in

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page