Onthaal | Epicurien.be
Onthaal - keukenrecepten
Onthaal
  Franse | Engels  

ReceptenIngredientenRecepten zoekenkeukenrecepten rss feed
Woensdag 18 januari 2017  
Onthaal > recepten Mojito
 
10.09.2008 -cocktail - rum

Mojito

« De nationale cocktail van Cuba. Om de nachtlang te dansen op hun opzwepende muziek. Dit recept is gebaseerd op de mojito's die we in Havana, hoofdstad van Cuba in de vele bars hebben gedegusteerd. » 
Type Drank - cocktail - aperitief - alcohol - rum - munt - Angostura
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk
Bereidingstijd 2 minuten
Oorsprong Cuba
Sturen naar een vriend     Afdrukken     uuw commentaar geven

Ingredienten

Voor 1 glas :

  • 5 cl rum , meest geschikte is de amberkleurige rum zoals Havana Club 3 jaar
  • 1 koffielepel rietsuiker
  • sap van een 1/2 limoen
  • 4 blaadjes verse pepermunt "hierba buena"
  • Soda water of bruisend water
  • ijs
  • angostura (bitter aroma)

Bereiding

  • Plat de muntblaadjes met een houten stamper en stop ze in een glas
  • Voeg het limoensap, rietsuiker en enkele druppels angostura toe
  • Vul het glas voor de helft met ijs
  • Giet nu de rum en vul aan met soda.

Versier met muntblaadjes.

Suggesties

Sommige barmannen mixen het ijs en de munt om een fijnere consistentie te bekomen.

De rietsuiker kan je ook vervangen door rietsuikersiroop. Maar dan mis je wel het knapperige van de suiker.

Er bestaat ook een variant waar het water werd vervangen door champagne.

Vos Commentaires

commentaire 23 10 2009 - 01:05 par don de clercq

GRAAG RECEPT VAN MOJITO VAN AARDBEIEN? ZOU EEN DESSERTJE MOETEN ZIJN?

commentaire 23 05 2009 - 05:54 par tom

er zit klassiek gezien geen angustora in een mojito en mag zo dus ook niet meer heten

Uw commentaar geven ...?
Uw naam *

Uw email *

Uw blog / website
De velden met een * zijn verplicht in te vullen

Om spam te vermijden zal uw email nooit zichtbaar zijn

Uw commentaar*


Gelieve deze code in het veld ernaast te hertijpen
 
 
Copyrights Wonderweb 2004 - 2008 - Haut de page